VM i diskgolf

PDGA (Professional Disc Golf Association) holder verdensmesterskap i diskgolf mellom 09. og 16. august i 2014. Verdensmesterskapet skal holdes i Portland, Oregon i USA. Mesterskapet blir organisert av direktør Todd Andrews, tidligere president av PDGA, som har organisert turneringer siden 1998. I tillegg til turneringen vil de vise fram aktivitetene og severdighetene som Portland har å tilby.

Portland har en rekke diskgolfbaner, og 5 av de beste banene har blitt valgt til å kåre årets verdensmestere. Disse er Milo McIver-banene, Pier Park, Blue Lake Park, Trojan Disc Golf Park, og den nyeste banen i området, McCormick Disc Golf-banen. For verdensmesterskapet blir Monarch Hotel brukt som vertshotell. Dette hotellet ligger nært mange butikker og shoppingsteder. Området er veldig vakkert og har mange muligheter for turgåing og lignende.

I slutten av 2013 ledet amerikanske Paul McBeth verdensrankingen for menn, og amerikanske Valarie Jenkins for kvinner. Amerikanerne dominerer denne sporten, og for menn er tyske Simon Lizotte på 11-plass og danske Karl Johan Nybo på delt 12-plass med amerikanske Cale Leiviska de eneste av de 15 beste spillerne som ikke er amerikanske. For kvinner er svenske Ragna Bygde på 7-plass, sveitsiske Natalie Holloköi på 10-plass, og svenske Sofie Sandström på 13-plass de eneste av de 15 beste spillerne som ikke er amerikanske. Lederene Paul McBeth og Valarie Jenkins var også ledere året før. Det blir spennende å se om noen klarer å overta tittelen som verdensmester i år, og kanskje kommer det noen ikke-amerikanske spillere høyere opp på rankingen.