Alternativ sport

Det er ikke bare verdens mest populære sporter som fortjener oppmerksomhet når man vil velge seg en hobby. Selvsagt er det kjempelett å finne en fotballklubb man kan trene med eller en fin tursti som er fin å jogge på hver morgen, men det finnes så mye annet der ute at man aldri skal gå for det første og beste. Frisbee er en morsom og sosial aktivitet – det regnes som en alternativ sport og blir praktisert av tusenvis av mennesker.

Nesten fem millioner mennesker praktiserer Ultimate, som er det mest profesjonelle frisbee kan tilby. Her samler man seg i lag og sender frisbeer av gårde til sine medspillere på en stor bane. Her er det forresten ingen dommere, fordi sporten er så sosial at det blir betraktet som uhøflig å ikke si ifra om et brudd på reglene. Det har også blitt populært å drive med Disc dog, der man sender frisbeer over lange avstander og sender sin hund for å fange de i luften. Den som klarer å sende frisbeen lengst uten at den rører bakken før hunden får tak på den, vinner. Actionfylt og utrolig moro.

Det finnes så mange rare sporter der ute at det ville tatt en evighet å liste dem opp. Det positive med små, ukjente sportstyper er at de promoterer en sunn livsstil på lokalt plan. Uansett hva man liker eller misliker, kan man finne en passende sport. Et negativt aspekt er det faktum at det blir vanskelig å gjøre seg en karriere i en sport som verken blir vist på TV eller har stor oppslutning på banene. Det kan være snakk om huleklatring, BMX eller offroad-sykling, ja, til og med hoppestokk gir kjempegod mosjon og trening, selv om det aldri blir en internasjonal sport.