Få orden på armen før konkurransen

Idretter som innebærer å kaste og fange krever bruk av flere muskler i overkroppen, som bryst, skuldre, armer og rygg. Spill som frisbee kan være morsomme og spennende, men de innebærer også en risiko for skader. Frisbeespillere er utsatt for en rekke skader, fra forstuinger i skuldrene til håndleddsbrudd.

Hvilke armskader oppstår oftest?

Vanlige skader er skulderimpingement, strekk og håndleddsbrudd. Skulderimpingement oppstår når sener og slimposer i skulderen presses sammen og forårsaker smerte og betennelse.

Skulderstrekk oppstår når senene i rotatormansjetten blir betente eller avrevet, noe som forårsaker smerter og svakhet i skulderen. Håndleddsbrudd kan oppstå når en spiller faller på en utstrakt hånd mens han eller hun prøver å fange frisbeen.

Hvordan bli frisk etter en armskade

Hvis du skader deg mens du spiller frisbee, er det viktig å oppsøke lege og starte behandling så snart som mulig. Behandling av frisbeeskader kan omfatte hvile, is, kompresjon og elevasjon. Du kan få hjelp fra eksperter som vil ta godt vare på deg om du skulle bli skadet.

Vi kan forberede deg til neste kamp slik at du slipper å spille med skade. Bli kvitt strekkskader og sliteskader og føl deg på topp før neste spill.