Ryder Cup

Ryder Cup er en turnering for vanlig golf. Liker du diskgolf er sjansen stor for at du liker tradisjonell golf. I Ryder Cup-turneringer spiller et lag fra Europa mot et lag fra USA. Turneringen blir holdt annethvert år, og det bytter på å ta plass i Europa og i USA. I 2014 har hvert lag 12 spillere. 9 av disse blir valgt basert på ferdighet, og 3 blir valgt av kapteinen. Fra den første turneringen i 1927 til 1977 var det kun spillere fra Storbritannia som var med i turneringen, og laget ble kalt Storbritannia. Fra og med 1979 ble europeiske spillere fra land utenfor Storbritannia inkludert i turneringen, og laget skiftet navn til Europa.

Sammenlagt siden begynnelsen har USA vunnet 25 ganger, Europa vunnet 12 ganger, og 2 ganger ble det uavgjort. Siden årtusenskiftet har Europa vunnet 5 av 6 ganger, på hjemmebane i 2002, 2006 og 2010, og på bortebane i 2004 og 2012. USA vant på hjemmebane i 2008 og har ikke vunnet siden. De vant i 1999 på hjemmebane. Årets turnering holdes i Auchterarder, Perthshire, Skottland.

Oddsene peker på at de fleste forventer at Europa kommer til å vinne i år. På Betsafe står oddsene på at Europa vinner på 1.80, og USA på 2.30. Dette er ikke overraskende siden Europa har vunnet mesteparten av turneringene siden årtusenskiftet, og har vunnet fire ganger på rad på hjemmebane, hvor turneringen holdes i år.

Tom Watson er kaptein for det amerikanske laget, mens irske Paul McGinley er kaptein for det europeiske laget. McGinley har aldri tapt i Ryder Cup før, verken som kaptein eller som lagkamerat. Det europeiske laget skal sammenstilles av de fire ledende spillerne i Ryder Cup Europe Points List, de fem ledende europeiske spillerne i Ryder Cup World Points List, og tre spillere som blir valgt av kapteinen. Akkurat nå står Thomas Björn, Victor Dubuisson, Ian Poulter, Henrik Stenson, Sergio Garcia, Rory McIlroy, Jamie Donaldson, Justin Rose, og Joost Luiten kvalifisert for laget. Det amerikanske laget skal bli sammenstilt av de 9 ledende amerikanske spillerne i Ryder Cup Points List, og 3 spillere som blir valgt av kapteinen. Bubba Watson, Dustin Johnson, Jason Allred, Brian Harman, Charl Schwartzel, Bryce Molder, Matt Every, William McGirt, og George McNeill er nå kvalifisert for laget.